Politica si formular de retur

1.   Cadrul legal

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta:

Consumatorul are dreptul  de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

2.   Exceptiile

Potrivit prevederilor art.16 din OG 34/2014 nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea urmatoarelor categorii de produse:

a.  Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri (nesemnalate in primele 48 de ore de la receptionarea produsului);

b. Software, licente desigilate (Sisteme de operare, aplicatii, antivirusi etc.), jocuri desigilate;

c. Consumabile desigilate;

d. Imprimante/multifunctionale/aparate de fax care au cartusele/tonerele desigilate

e. Produse aduse pe comenzi speciale;

f.  Produse de ingrijire personala sau accesorii medicale desigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă. (aparate de tuns, aparate de ras, aparate auditive, epilatoare, perii rotative, termometre, glucometre etc.)

g.  Furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.

 

3.   Exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul informeaza RUCSACANTIFURT.RO cu privire la decizia de retragere din contract folosind formularul de returnare sau la adresa de email office@rucsacantifurt.ro

In termen de 48 ore lucratoare de la transmiterea notificarii, cumparatorul va primi pe e-mail numar de retur (RMA) si detalii cu privire la procedura de retur.

 

4.   Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare

Costuri suportate de catre cumparator:

– Costuri de retur si transport curier pentru produsul in cazul caruia cumparatorul renunta la achizitionarea produsului in termen de 14 zile de la receptia produsului. ( art.14. punctul 2 )

– Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, se va solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. ( art.14.punctul 3 );

 

5.   Rambursarea sumelor

Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului, transmisa de catre vanzator, cu conditia receptionarii prealabile a produsului returnat de catre vanzator. (art. 13, punctele 1, 2, 3 si 4)

 

IMPORTANT: Conform ordonantei mai sus mentionate, politica de returnare a produselor in termen de 14 zile se aplica numai pentru comenzile livrate prin Curier sau Posta Romana catre persoane fizice. In cazul produselor achizitionate de la sediul firmei sau a celor achizitionate pe persoana juridica (indiferent de metoda de livrare), termenul de returnare este de 2 zile.